Casa Ermelinda Freitas

about the kings and queens of their domain

Het bedrijf is in handen van de derde generatie Freitas; na Deonilde Freitas en Germana Freitas wordt het bedrijf nu geleid dooroor Ermelinda Freitas. Na dood van haar man, Manuel João, heeft Ermelinda de leiding van het bedrijf in handen genomen. Dit doet ze samen met haar enige dochter Leonor. Leonor is autodidact in de kunst van het wijn maken en zorgt voor consolidatie van het vrouwelijke profiel van het bedrijf. Vanaf het allereerste begin is een onberispelijke kwaliteit van de wijngaarden en de wijnmakerij topprioriteit.

Ermelinda Freitas bezit momenteel 440 hectare wijngaard, 60% van hen beplant met de Castelão variëteit, 30% rode rassen zoals Touriga Nacional, Trincadeira, Syrah, Aragonês, Alicante Bouschet, Touriga Franca, Merlot en Petit Verdot, en 10% witte druivenrassen zoals Fernão Pires, Chardonnay, Arinto, Verdelho, Sauvignon Blanc en Moscatel de Setúbal.

De wijnmakerij is volledig uitgerust met de meest up-to-date vinificatie technologie. Traditie en nieuwe hedendaagse kennis en kunde komen zo bij elkaar.

 
Rua Manuel João Freitas 2965-595 Fernando Pó Portugal