https://youtu.be/wjjA-jrqFkc

Camilo Castilla

Midden in Corella ligt, bijna als een fort, de ommuurde bodega Camilo Castilla. Vroeger lag deze bodega buiten de stad, maar hij is inmiddels omringd door bebouwing. Celina Brenta de exportmanager staat ons onder de toegangspoort op te wachten. Deze bijzondere, gastvrije en intelligente dame is voor vandaag onze gastvrouw en ze leidt ons rond door de authentiek bodega. Aan het einde van de middag zal zij de proeverij van een breed assortiment wijnen verzorgen met als klap op de vuurpijl de Moscatel Capricho d’Goya dit is echt een unieke wijn.

meer weten

Capmartin

Het wijnavontuur van Domaine Capmartin begint in 1985, toen Guy Capmartin besloot het familiewijnbedrijf te verlaten om zijn eigen wijndomein te starten. Domaine Capmartin is gevestigd in het achttiende eeuwse klooster van Maumusson-Laguian dat is opgetrokken uit de kalksteen uit een nabij gelegen steengroeve. Aan weerszijden van het imposante gebouw bleek een rijke bodem te liggen die uitermate geschikt is voor het maken van grootste wijnen.

meer weten

Casa Ermelinda Freitas

Het bedrijf is in handen van de derde generatie Freitas; na Deonilde Freitas en Germana Freitas wordt het bedrijf nu geleid dooroor Ermelinda Freitas. Na dood van haar man, Manuel João, heeft Ermelinda de leiding van het bedrijf in handen genomen. Dit doet ze samen met haar enige dochter Leonor. Leonor is autodidact in de kunst van het wijn maken en zorgt voor consolidatie van het vrouwelijke profiel van het bedrijf. Vanaf het allereerste begin is een onberispelijke kwaliteit van de wijngaarden en de wijnmakerij topprioriteit.

meer weten

https://youtu.be/ZX4Ynm8Woto

Ch. W. Bernhard

Wein- und SektgutCh. W. Bernhard is gelegen in het typisch Duitse dorp Frei-Laubersheim, behoort tot een van de oudste wijnproducenten van Rheinhessen en we hebben een afspraak met Hartmut, de huidige eigenaar. In 1994 heeft hij het bedrijf van zijn vader overgenomen waar inmiddels de elfde generatie aan het roer staat. Hartmut is ambitieus en wil geen enkele concessie doen aan kwaliteit. Zo is hij een van de weinigen die zijn sekt zelf maakt en opvoedt. En het mag gezegd worden de Riesling Brut 2013 mag gezien en geproefd worden en is gewoon puik materiaal.

meer weten

https://youtu.be/O-cKosJiQtA

Ettore Germano

Bekijk de video van Ettore Germano om een goed beeld te krijgen van deze bijzondere wijnproducent.

meer weten

José Maria da Fonseca

Innovatie en traditie gaan hand in hand bij José Maria da Fonseca een familiebedrijf met bijna twee eeuwen geschiedenis, ervaring en passie. Sinds 1834 wordt er tafelwijn en Moscatel de Setúbal van hoog niveau gemaakt. José Maria da Fonseca volgt een filosofie van duurzame ontwikkeling, voortdurend investeren in onderzoek en de productie van wijn en het combineren van de nieuwste technieken met traditionele know-how. Kleipot fermentatie is een voorbeeld waarbij moderne technologie samengaat met traditie.

meer weten

Madame Aly Duhr

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt tot op zekere hoogte ook voor de wijnen uit Luxemburg. Vroeger werden ze in één adem vergeleken met de zoete slobberwijntjes uit Duitsland. Net zoals de Duitse wijnen nu een revival doormaken, zo zijn ook de Luxemburgse wijnboeren bezig met hun kwaliteit op te schroeven en hun naam te vestigen. Twintig jaar geleden was de Familie Duhr van het gelijknamige Domaine Aly Duhr de eerste die witte wijnen op barriques gingen opvoeden. Toentertijd een noviteit, maar inmiddels wordt in Luxemburg steeds meer wijn op barriques opgevoed. Maar het wijnhuis Aly Duhr heeft nog steeds het predicaat een van de beste in barriques opgevoede witte wijnen te maken.

meer weten

https://youtu.be/cMNax9VOQ9I

Mathis Bastian

De hoge kwaliteit van onze wijnen is afkomstig doordat er respectvol met de natuur wordt omgaan. De juiste druivensoorten op de juiste plek en een ongeëvenaarde technische know-how, geboren uit jaren ervaringen overgedragen van vader op dochter. Deze kenmerken komen tot uiting in elke wijn. Mathis Bastian en zijn dochter Anouk zijn afkomstig uit de Moezelstreek en bij het wijn maken gaan oude regionale tradities en moderne technieken hand in hand. Het domaine biedt een breed scala van hoge-kwaliteits witte wijnen.

meer weten

https://youtu.be/68Bej9uKFoQ

Mullenbach

Op bezoek gaan bij Jean Marc Mullenbach in Niedermorschwihr is als thuiskomen. Al meer dan vijfentwintig jaar komen we bij de familie Mullenbach over de vloer. Ongeacht het tijdstip, je kunt er altijd aankloppen en de gastvrijheid is ongekend. Wijndomein Mullenbach is een klein familiewijnbedrijf midden in de Elzas en Jean Marc staat immer klaar om je zijn wijnen te laten proeven en een praatje te maken. Aan de entourage van het proeflokaal is in al die tijd niets veranderd. Het enige dat er veranderd is, is een bankje om op te zitten.

meer weten

Olifantsberg

Op minder dan een uurtje rijden van Kaapstad, middenin de Zuid-Afrikaanse wijnregio Breedekloof, ligt Olifantsberg Family Vineyards. Dit kleine, vijf hectare tellende wijngoed is sinds 2003 in handen van de Nederlandse familie Leeuwerik. De wijngaarden van Olifantsberg liggen op de hellingen van het Brandwacht gebergte. Dankzij de hoge ligging en de vrijwel constant blazende wind is er een koel microklimaat. Ideale omstandigheden voor de productie van topkwaliteit druiven!

meer weten

https://youtu.be/K5qzb81MObQ

Piquemal

De wijnen van domaine Piquemal blijven mij jaar in jaar uit boeien en ze zijn van constante hoge kwaliteit voor een bescheiden prijs. De behaalde onderscheidingen op zowel lokale als toongevende internationale concoursen zijn een bewijs voor de kwaliteit. Misschien behoren ze niet tot de supertop van de Roussillion, maar ze behoren zeker tot de subtop. We zijn meer dan twintig jaar geleden met elkaar in contact gekomen op de Foire du Vin in Hermalle-Sous-Argenteau boven Luik. Een Foire du Vin zoals die is bedoeld: zonder opsmuk wijnproeven in de lokale sporthal van het stadje. Daar is gelukkig in al die jaren niets aan veranderd. Piquemal maakt zowel frisse dorstlessende instapwijnen als klassieke krachtige Syrahwijnen.

meer weten

https://youtu.be/FRjlpooiaqI

Stefan Müller

De wijnen van Duisland stijgen in populariteit nu er een ommekeer heeft plaatsgevonden van matige zoete wijnen in foute groene glazen naar pareltjes van droge witte wijnen. Onze aandacht werd gevestigd op wijngoed Müller in de buurt van Konz waar de Saar en de Moezel samenkomen. We rijden door een zonovergoten en schilderachtig dal naar Krettnach, een pittoresk klein wijndorpje. Stefan, Johanna en hun drie maanden oude dochter staan ons voor het huis op te wachten. Het is onze eerste ontmoeting en het onthaal is warm en er is meteen een klik. Sommige mensen noemen hem 'de jonge wilde' omdat Stefan anders is en anders te werk gaat.

meer weten

Toro Albalá

Als je ooit de kans krijgt moet je Bodegas Toro Albalá bezoeken, deze bodega en zijn wijnen zijn van buitencategorie en in de wijnwereld uniek. Voor de liefhebbers van Vintage Madeira, en Port zijn deze PX wijnen gewoon een must om in de kelder te hebben. Het was in 2013 dat wij in de regio Montilla-Moriles aan het rondneuzen waren en een afspraak hadden bij Toro Albalá. Onze gastheer was Antonio, een goedlachse man bij wie grappenmaken en vakinhoudelijk vertellen over de diverse wijnen hand in hand gaan.

meer weten

Venâncio Costa Lima

In 1914 richtte Venâncio Casa Agrícola Venâncio da Costa Lima in Quinta do Anjo op. Vooral gericht op de verkoop van wijn, olijfolie en graan. Tussen de jaren 1930 en 1950 specialiseerde het bedrijf zich uitsluitend in de productie en verkoop van wijn. Venâncio da Costa Lima was in die tijd de tweede grootste wijnproducent in de regio. Omdat Venâncio kinderloos was, ging de wijnmakerij over op zes neefjes en nichtjes, die zich vanaf dat moment hebben gespecialiseerd in de regionale wijnen Moscatel, rood en wit.

meer weten

Vieux Télégraphe

Voor de doorgewinterde wijnfanaat hoeven we Vieux Télégraphe niet voor te stellen, want het is een gevestigde grote naam in de Rhone streek. Vieux Télégraphe levert topwijnen uit de A.O.C. Châteauneuf-du-Pape. Onze eerste kennismaking met deze wijn is jaren geleden. Met een drietal wijnvrienden bezochten wij een aantal wijndomeinen in de Elzas. En na goed proeven is het goed eten. We hadden een goed adresje meegekregen waar we zeker eens langs moesten gaan.

meer weten

wackywines

Naast de vele mooie wijnen van wackywines willen we jullie ook kennis laten maken met onze service-afdeling. Al onze wijnen worden persoonlijk met zorg ingepakt en verstuurd. Voor klanten die iets bijzonders willen, ontwerpen wij ook luxe en bijzondere op maat gemaakte verpakkingen. Dat kan resulteren in een opdruk van een wijnkistje, wijnkoker, eigen wijnetiket, verpakkingsmateriaal, een op maat vormgegeven kaart en zelfs een videoboodschap of animatie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op over de vele wacky mogelijkheden. Daarnaast zijn wij bezig met het ontwerpen van wacky-tshirts en andere merchandising. Deze zullen binnenkort op deze website beschikbaar zijn.

meer weten